zondag 25 oktober 2015

Pont l'Abbé - einde verhaal

Eergisteren het beste adresje van de wandelweek, vorige nacht het minst goeie. Maar er was een warme douche en een proper bed en meer heeft een wandelaar niet nodig.
Plomeur - Pont l'Abbe via oude kleine wegjes en in Pont l'Abbé het opkomend tij bekijken op de rivier zonder naam. Eigenlijk is het ook geen helemaal geen rivier die hier uitmondt maar is het een gebied dat in de ijstijd is uitgesleten en nu lichtjes onder zeeniveau ligt.
Ooit een bloeiende handelshaven maar nu op retour. Het resultaat is een vreemde mix van aangename parken en buurten die naar het rijke verleden verwijzen, de wat trieste voorstadsbuurten en een allomtegenwoordige E.Leclerc die hier als grote werkgever een aantal leuke dingen sponsort, als hun naam er maar overal opstaat.
Nu is het gebied een groot vogelgebied, een veelvoud van ons Zwin. De paar uur die ik nog had waren veel te kort om heel dat gebied te bezoeken. Het op de eerste rij meemaken hoe onder een heerlijke herfstzon een lege bedding op een paar uur haast onzichtbaar volloopt tot een brede watervlakte was interessant genoeg als afsluiter.
Oude tij-molen in Pont-l'Abbé
de "Menhir mouillé"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten